Batch 29: Milde tid

Och bryggåret 2014 börjar med en engelsk mild; någonting för den mindre alkoholstinne att släcka törsten med. Som humletok är det alltid svårt att bedöma givornas storlek och jag kan inte ta en recept seriöst om det bara innehåller en giva vid 60 minuter. Jag kanske lär mig…

Maltbasen är Weyermann organic pale ale och organic Caramünch toppat med chokladmalt och svartmalt samt en gnutta biscuit för den där brödiga tonen. Vi får se vad det ger i slutändan.

Bryggeriet

Vackert, eller hur?

Givorna är två; vid 60 och vid 25. Båda av typen Golding. Det skulle säkert gå jättebra med bara den första, men varför chansa?

OG 1041 är lite över recept och ger, om ölet jäser ut som det ska, en ale på 3,9%. Lagom.

Det börjar bli trångt om saligheten i källaren och för att kunna jäsa ölet var jag tvungen att göra en rokad. Detta innefattade dels att tappa Kaffetåren den bästa är på flaska vilket gav mig chans att smaka ett par glas. Det smakade smaskens. Kaffe för en arbetare och styrka för en dansk. Kanelen låg och lurade i bakgrunden, men fanns helt klart med.

Kaffetåren den bästa är

Nu får det nog bli ett uppehåll på i alla fall någon månad innan nästa bryggning, men då ska jag nog ge mig på den där säsongen.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Bryggning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s