Batch 25: Flanellfarbrorns singel hop

Efter en tid av lättja, och husmålande, resande och arbetande var det så dags för en bryggning. Allting förbereddes igår kväll så när klockan ringde kl 06:00 i morse var malten vägd, krossad och redo i mäsklådan samt mäskvattnet varmt och bara att slå i. Jag hade siktat på att mäska in vid 68 grader, men landade lite lågt. 66.6 grader enligt min nya fina termometer.

IMG_0002

Taylor, my new best friend…

Jag hade för övrigt tänkt mäska ut de sista 10 minuterna vid 77 grader, men det glömdes helt enkelt bort. Tröttman spelade helt klart en större roll än väntat vid denna morgonbryggning.

Det blir som titeln skvallrar en enkelhumlad historia idag. Maltsammansättningen liknar den Hr Falkeström har i sin single hop, men humlen är en nyare variant. Mosaic™ är en ny humle som stammar från Simcoe och karraktären är liknande.

Mosaic

Jag har medvetet valt att vara lite feg med denna bryggning, men det är för att jag verkligen vill se hur denna humle funkar. 5 givor varav den sista i jästunnan. OG 1055 och 40 IBU skvallrar om en ganska snäll farbror.

Nästa recept ser ut att bli en porter som förhoppningsvis ska vara klar lagom till jul.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Bryggning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s