Batch 20: FK: FG OK.

I enlighet med receptet så avbryts jäsningen vid FG 1017. Med tanke på att utbytet blev lite skralt, drygt 13 liter i stället för 15, så vill jag hålla mig i de övre regionerna av ölstilens gränser. Teoretiska 7,9% är nästan en hel procentenhet över mina kalkyler. Jag kan leva med det, men nu tappar vi på fat och kallkrashar för att inte få en överdriven styrka på brygden.

20130226-140730.jpg

Jag kan också passa på att meddela att det doftar och smakar väldigt gott redan nu. Lagom brända karamelltoner och en härlig humlekaraktär. Om 5-6 veckor ska vi se hur den utvecklats.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Bryggning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s