Tappad öl

Äntligen var det dags att tappa upp Batch 01 av Hail ale på flarra. Redan igår kväll skedde själva steriliseringen av flaskorna. Dessa diskades ur och därefter sattes en bit aluminiumfolie över öppningen.

Sen var det bara tjoff, bom, pang, rätt in i ugnen. 200 grader i en timme. Dessvärre gav flaskan från IKEA upp. Undertecknad hade missat att korken var av plast och inte keramik.

För att få kolsyra i ölen måste vi väcka den kvarvarande jästen med hjälp av lite socker. 50g socker löses upp till en sockerlag som tillförs ölet innan buteljering.

Pga en lite miss i planeringen blir det till att skopa ölet…

… och fylla flaskorna med tratt, men det är inga problem så länge allt steriliserats ordentligt.

Flaskorna fylls till toppen och får sedan en fin guldfärgad kapsyl.

Här på Nano nano-bryggeriet stärvar vi efter mångfald vilket man kan se på flaskvalet.

Nu är det bara att vänta på att kolsyran ska bildas. Det borde den gjort om ett par 3 veckor. Jag återkommer med skägg-betygsättning.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Bryggning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s