Hail ale take two

Det kliade på tok för mycket i bryggarfingrarna för att jag skulle kunna vänta på min första batch att bli klar. Jag vet ju vilka fel jag gjorde första gången och med det färskt i minnet ska jag nog kunna slipa bryggningsprocessen en smula.

För att få upp temperaturen vid inmäskning så höjde jag temperaturen på vattnet från 75°C till 80°C samtidigt som jag förvärmde mitt mäskkärl(kylväska) med ett par liter kokande vatten som fick stå med locket på i ungefär 10 minuter. Detta visade sig vara precis det doktorn beordrade och mäsken hamnade på 69°C. Vi får se var vi landar efter 90 minuter, men förhoppningsvis en bra bit över förra gångens 56°C efter på tok för långa 105 minuter.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Bryggning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s